30 Septembrie 2021: Combaterea mentalităților dăunătoare e un efort comun și continuu

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on skype
Skype

În România, de o vreme încoace a apărut o mentalitate dăunătoare pentru societate, care susține că “școala-i pentru proști” și că diploma de studii n-are nicio valoare, putând fi înlocuită cu șmecheria, cu combinațiile și cu tot felul de afaceri dubioase care să asigure succes și bani.

Nu putem sta indiferenți la răspândirea ideii, iar proiectul “Învățare continuă, o decizie bună pentru carieră!” are o componentă care se concentrează și pe acest aspect.

Corpul didactic al Școlii “Avram Iancu” Baia Mare a susținut echipa proiectului în acest demers, iar zilele trecute s-a abordat nevoia învățării pe tot parcursul vieții în cadrul unei campanii de informare. Dascălii au arătat cât de important este să acumulăm cunoștințe noi și cum pot să ajute acestea în profesie, dar și în viața de zi cu zi.

Ajunși la maturitate, nu trebuie să ne complacem într-o atitudine de: eu știu totul, nu mai am nevoie de școală. Factorii motivaționali în învățarea la vârsta adultă există și constau în necesitatea certificării unor competențe profesionale, pregătirea pentru promovare, adaptarea de noi responsabilități, optimizarea competențelor. Așadar, fiecare poate găsi un argument care să contribuie la dezvoltarea lui profesională și personală.

Proiectul “Învățare continuă, o decizie bună pentru carieră!” (POCU/726/6/12/135494), pe care Asociația ASSOC l-a lansat în 1 martie 2021 se concentrează tocmai pe oferirea de oportunități de învățare și profesionalizare pentru cei care au părăsit timpuriu școala ori nu au o calificare. Din experiența proiectelor anterioare, specialiștii ASSOC au constatat că abandonul şcolar produce efecte în lanț.