23 Noiembrie 2021: Echipa ASSOC

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on skype
Skype

Oamenii din ASSOC sunt cei care fac posibile toate activitățile sociale pe care asociația le desfășoară de 26 de ani.

Responsabilitățile ASSOC sunt multiplicate de fiecare an de activitate, iar acestea presupun cunoștințe în domenii diverse, informații acumulate din reușite și eșecuri, timp dedicat muncii, răbdare și optimism.

În acest fel s-au putut derula proiecte dedicate persoanelor din grupuri vulnerabile, proiecte care au contribuit la “însănătoșirea” comunităților în care ASSOC a fost prezentă.

De-a lungul celor 26 de ani de existență, asociația a implementat 70 de proiecte. Cele mai recente sunt derulate în beneficiul unor comunități marginalizate din Baia Sprie, Ileanda, altele sunt dedicate calificării în muncă și a sprijinirii tinerilor care fac parte din sistemul instituționalizat sau au nevoie de șanse în viață. Pentru fiecare persoană, echipele de proiect încearcă să vină cu soluții personalizate, iar asta presupune o bună cunoaștere a nevoilor fiecăruia dar și dedicare.
Prin urmare, chiar dacă nu în ziua aniversării ASSOC, o parte din colegi să arate câtă muncă s-a adunat în cei 26 de ani și au pus, într-un puzzle uriaș, proiect lângă proiect. Ne-a ajutat în demersul nostru Inteligent Pack.

În prezent, ASSOC este printre cele mai active organizații naționale în domeniul economiei sociale și furnizării de servicii sociale, având ca obiectiv pe termen lung facilitarea accesului pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, vârstnici, tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului, romi, familii monoparentale, vârstnici.

ASSOC și-a concentrat eforturile pe găsirea unor soluții de programe economice care să le permită persoanelor cu dizabilităţi să devină autonome și să nu fie dependente de serviciile sociale. Așa au apărut întreprinderile sociale, cum este Restaurantul Social ASSOC, în care și-au găsit locuri de muncă persoane cu dizabilități și care au devenit de referință.

Vezi postare Facebook
Link postare Facebook