21 septembrie 2022: Oportunități de învățare și profesionalizare pentru cei care au părăsit timpuriu școala

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on skype
Skype

Proiectul “𝐼̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̦𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎̆, 𝑜 𝑑𝑒𝑐𝑖𝑧𝑖𝑒 𝑏𝑢𝑛𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑖𝑒𝑟𝑎̆!” (POCU/726/6/12/135494), pe care Asociația ASSOC l-a lansat în 1 martie 2021, s-a concentrat pe oferirea de oportunități de învățare și profesionalizare pentru cei care au părăsit timpuriu școala ori nu au o calificare.

Din experiența proiectelor anterioare, specialiștii ASSOC au constatat că abandonul şcolar produce efecte în lanț. Întîi sunt afectați copiii, apoi familia și comunitatea.

Impactul învățării pe genunchi fie la vârstă școlară, fie la cea adultă am început să îl resimțim cu toții în România, iar primul efect îl vedem în buzunare. În primul rând. 𝑙𝑖𝑝𝑠𝑎 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑖𝑖 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡𝑒 a făcut din țara noastră un teren prielnic pentru companiile care caută forță de muncă ieftină, dar a și blocat dezvolarea unor afaceri de perspectivă, cu idei inovative.

În întâlnirile pe care echipa de proiect le are se pun în discuție și aceste aspecte, tocmai pentru ca 𝑜𝑎𝑚𝑒𝑛𝑖𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑐𝑜𝑛𝑠̦𝑡𝑖𝑒𝑛𝑡𝑖𝑧𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡̦𝑎 𝑖̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̦𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑝𝑒 𝑡𝑜𝑡 𝑝𝑎𝑟𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑣𝑖𝑒𝑡̦𝑖𝑖. Iar, dacă generațiile adulte de până acum, ni s-au dat maai puține șanse este bine să le creăm și să le încurajăm pe viitor.