25 februarie 2023: Inteligenţa artificială şi imperfecţiunea umană – apariție presă, Plus TV

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on skype
Skype

Un eveniment public dedicat incluziunii persoanelor cu dizabilităţi în societate a fost organizat de echipa proiectului “Învăţare continuă, o decizie bună pentru carieră!” cu scopul sensibilizării şi informării despre bune practici în domeniu.
Evenimentul s-a înscris în eforturile de promovare a unor iniţiative inovative destinate persoanelor cu dizabilităţi şi a celor din grupuri vulnerabile, iar pentru asta am apelat la specialişti care să analizeze situaţia cu bune şi rele.
Acesta a reunit specialişti din domenii diverse (antreprenori, legiuitori, asistenţi sociali şi psihologi) precum şi persoane cu dizabilităţi, care şi-au prezentat punctul de vedere în ce priveşte modelele de urmat în ce priveşte incluziunea, greşelile făcute până în prezent şi perspectivele avute în vedere de statul roman pentru îmbunătăţirea situaţiei.
Evenimentul s-a bucurat de prezenţă a doua reputate specialiste în ce priveşte tematica asistenţei sociale:
Elena Dobre – director la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale
Monica Solomie – şef serviciu la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi
De asemenea, a onorat cu prezenţa şi un antreprenor local, persoană cu dizabilitate, dar, totodată, şi angajator al uneia:
Luczai Karoly, care a discutat despre experienţa de viaţă a unei persoane cu transplant renal, reuşind prin prezentarea sa să sublinieze importanta donării de organe.
De asemenea, cei prezenai s-au putut convinge despre cât de importante sunt încurajările pentru persoanele cu dizabilităţi, iar exemplul relevant a fost prezentat de: Iasmina Nemtov, specialist Marketing şi Media în compania Bertus SRL, care a vorbit despre bună colaborare pe care firma o are cu ASSOC. În fapt, parteneriatul public-privat de succes derulat pe plan local şi care implică adulţi cu dizabilităţi din Centrul de Zi ASSOC şi Centrul “Pinochio” Cărbunari priveşte implicarea în activităţi lucrative a beneficiarilor, aceştia ajutând la confecţionarea unor produse pe care compania le distribuie în mod gratuit clienţilor.